joi, 13 august 2015

Romanian wildflowers - Campanula persicifolia (Clopotei)

Dealul Crucii, Baia Mare, Maramureș, România, 15.07.2009





4 comentarii:

  1. Desi i-am gasit si in Calimani si in Trascau si prin padurile de podis, se pare ca sint pe cale de disparitie si s-a sau se va institui protectie nationala pentru ei.
    Superbe fotografiile tale!
    Sa inteleg ca asta este blogul cel mai actual, ca eu am intrat pe cel cu excursii si pietre.
    Multumesc pentru imagini!
    Mult bine!
    Alexandru.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu neaparat. Faza e ca nu mai am atat timp ca altadata; a aparut in viata mea un copil si imi ocupa mai tot timpul. Excursiile sunt mai rare si mai scurte plus ca nu mai am timp sa scriu articole decat arar. aici doar postez cate o fotografie pe zi (daca pot si am ce) si gata. De aceea blogul asta pare mai actual.

    Sincer, ma bucur ca iti place.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fiti fericiti!
      Du-l la munte, la aer, sa inceapa de mic sa vada cu ochii lui minunatiile cu care-i dotata zona voastra.Pina se mai vad haldele de steril pe unde mai gasesti cite o piatra, sa vada fosilele protejate de la Chiuzbaia, pina mai sint si mai ales, sa simta padurea, muntele si sa va bucurati impreuna.
      Apropo, s-a facut ceva cu castanii sau dispar pe zi ce trece?
      Mult bine!
      Alexandru.

      Ștergere
  3. Mulțumesc de urări. Copiluțul e încă mic, va face 2 ani abia în iarnă, dar abia aștept sa crească să-l iau cu mine pe coclauri.
    Cu castanii situația e OK. S-a găsit tratament dar o grămadă din cei seculari au fost distruși. Cei tineri au fost mai puțin atacați și vor trece câteva decenii până ecosistemul își va reveni. Bine totuși că nu au dispărut.

    RăspundețiȘtergere